De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
Politiecombi

SLim-controles weekend van 13 tot 16 april 2018

dinsdag, 17 april 2018

Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid.

In het weekend van vrijdag 13 april (22.00 u.) tot maandag 16 april (6.00 u.) zetten vijf korpsen van de lokale politie controles op in Limburg, nl. politiezones Bilzen/Hoeselt/Riemst, HANO, Kempenland, Limburg Regio Hoofdstad en Maasland. De Wegpolitie Limburg heeft alcoholcontroles gehouden.

Controles en ongevallen

Er werd in totaal bij 885 bestuurders een ademtest afgenomen. 35 van deze ademtests (of 4 %) waren positief. Er werd van 7 bestuurders een drugstest afgenomen, twee van deze testen waren positief.

In Limburg werden 60 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel en 44 met enkel stoffelijke schade. Bij deze letselongevallen vielen 1 zwaar- en 13 lichtgewonden.
Er werden 31 ademtesten afgenomen bij deze ongevallen. 11 bestuurders (of 35 %) bleken positief te zijn.
Er waren 8 gevallen van vluchtmisdrijf.

In totaal werden dit weekend 11 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

De gegevens over de verkeersongevallen van PZ Lommel en PZ Sint-Truiden/Nieuwerkerken/Gingelom waren niet in ons bezit bij de opmaak van het persbericht.

Lees het volledige persbericht.

Nieuws op maat

Het overzicht van nieuws, door jou gekozen ...

Dit e-mailadres bestaat al. Je kunt jouw voorkeuren altijd aanpassen via jouw account.